Vitrineverlichting

Rozet, Arnhem. Vtrineverlichting verzorgd door Q-Cat LightingVitrineverlichting

Vitrineverlichting is cruciaal om museale objecten in het juiste licht te zetten. Q-CAT Lighting adviseert en levert flexibele- en onderhoudsvrije verlichtings­systemen waarbij de verlichting afgestemd kan worden op de conserveringsrichtlijnen.

Ledverlichting

Q-CAT Lighting biedt een ruim assortiment kleine led-armaturen voor op- en inbouwtoepassingen. Standaard is elk armatuur dimbaar en voorzien van een led met hoge kleurweergave Ra>95. De kleurtemperatuur kunt u naar keuze bestellen. Op alle armaturen zijn de lenzen verwisselbaar.

Ook led-strips in diverse kleurtemperaturen en verschillende vermogens leveren wij met een hoge kleurweergave. Naar keuze kunnen de led-strip geassembleerd worden in een profiel met afdekkap of lens naar keuze.

Glasvezelverlichting

Het principe van een glasvezelverlichtingssysteem is veranderd. De lichtbron transporteert het licht via optische vezels van glas of kunststof naar de plaats van lichtafgifte. Optioneel kan een fitting worden toegepast op het uiteinde van de vezel. Deze verlichtingstechniek is zeer geschikt voor toepassing in vitrines, want:

  • geen warmte en uv-straling op de plaats van lichtafgifte;
  • onderhoudsvriendelijk;
  • perfecte controle over de lichtbundel met fittingen en
    diverse accessoires;
  • toepasbaar op moeilijk bereikbare plaatsen;
  • met één lichtbron kunnen meerdere lichtpunten worden gecreëerd.